2019 NEWS

Εταιρικά νέα

10/2019
Η Cube και η BioGaia επεκτείνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους για την προώθηση του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και πιο μελετημένου προβιοτικού για τη στοματική υγεία στον κόσμο, του BioGaia Prodentis.

Το BioGaia Prodentis περιέχει τον μοναδικό συνδυασμό δύο προβιοτικών στελεχών, του Lactobacillus reuteri Protectis DSM 17938 και του Lactobacillus reuteri ATCC PTA 5289. Τα δύο στελέχη λειτουργούν συνεργιστικά και βοηθούν τους καλούς μικροοργανισμούς να διατηρήσουν μια φυσική ισορροπία στο στόμα.

Σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το BioGaia Prodentis είναι αποτελεσματικό ως προληπτικό μέτρο, καθώς και ως συμπληρωματική θεραπεία για τη μείωση

  • της ουλίτιδας
  • της περιοδοντίτιδας
  • της τερηδόνας
  • της ουλίτιδας κατά την εγκυμοσύνη

Η τελευταία κλινική μελέτη κατέδειξε ότι η χρήση του BioGaia Prodentis συντελεί στη διατήρηση των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Νέα για το προϊόν

05/2019
Το προβιοτικό της BioGaia μειώνει τον πόνο σε ασθενείς με εκκολπωματίτιδα.

Μια τυχαιοποιημένη, διπλή τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη με το προβιοτικό στέλεχος Lactobacillus reuteri ATCC PTA 4659 της BioGaia έδειξε να μειώνει το κοιλιακό άλγος σημαντικά περισσότερο από το εικονικό φάρμακο σε ασθενείς με οξεία, μη επιπεπλεγμένη εκκολπωματίτιδα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 88 ασθενείς, 34 άνδρες και 54 γυναίκες, που διαγνώστηκαν με οξεία, μη επιπεπλεγμένη εκκολπωματίτιδα. Η μέση ηλικία ήταν τα 62 έτη. Σε όλους τους ασθενείς χορηγήθηκε η συνήθης αντιβιοτική θεραπεία για μία εβδομάδα. Οι μισοί από την ομάδα έλαβαν επιπλέον συμπλήρωμα Lactobacillus reuteri 4659 για 10 ημέρες, ενώ οι άλλοι μισοί έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συμπληρωματική χορήγηση Lactobacillus reuteri 4659 μείωσε σημαντικά τον κοιλιακό πόνο και τη φλεγμονή σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, η μέση παραμονή στο νοσοκομείο στην ομάδα των προβιοτικών ήταν 3,8 ημέρες σε σύγκριση με 4,8 ημέρες στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, μια σημαντική χρονική διαφορά, που επιφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η συμπληρωματική χορήγηση Lactobacillus reuteri 4659, δύο φορές την ημέρα για 10 ημέρες κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης της μη επιπεπλεγμένης εκκολπωματίτιδας, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση τόσο του πόνου όσο και της φλεγμονής, καθώς και τη συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο. Με βάση αυτά τα ευρήματα, προτείνουμε οι ασθενείς με οξεία, μη επιπεπλεγμένη εκκολπωματίτιδα να λαμβάνουν συμπλήρωμα με αυτό το στέλεχος ως συμπλήρωμα της συνήθους αντιβιοτικής θεραπείας», αναφέρει η επικεφαλής ερευνήτρια Veronica Ojetti, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Catholic University of the Sacred Heart στη Ρώμη στην Ιταλία.

Το αντιφλεγμονώδες στέλεχος Lactobacillus reuteri 4659
Το προβιοτικό στέλεχος Lactobacillus reuteri ATCC PTA 4659 της BioGaia έχει αποδειχθεί σε πειραματικά μοντέλα ότι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, υποδεικνύοντας πιθανές θετικές επιδράσεις σε φλεγμονώδεις καταστάσεις του εντέρου. Η μελέτη που δημοσιεύεται τώρα είναι η πρώτη τυχαιοποιημένη, διπλή τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, που χρησιμοποιεί ένα αντιφλεγμονώδες προβιοτικό ως συμπληρωματικό στην τυπική αντιβιοτική θεραπεία για την οξεία, μη επιπεπλεγμένη εκκολπωματίτιδα.

Τι είναι η εκκολπωματίτιδα;
Είναι σύνηθες, ιδίως μετά την ηλικία των 40 ετών, να έχουμε μικρές, διογκωμένες εσοχές (εκκολπώματα) στον βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος. Η κατάσταση αυτή, που είναι γνωστή ως εκκολπωματίτιδα, εμφανίζεται, όταν ένας ή περισσότεροι από αυτούς τους θυλάκους φλεγμαίνουν ή μολύνονται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει έντονο κοιλιακό άλγος αλλά και πυρετό, ναυτία και αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου.

07/2019
Ο Lactobacillus reuteri, το μοναδικό προβιοτικό που αναφέρεται σε άρθρο για τους κολικούς στους New York Times: «Ξέρουμε ότι αυτές οι σταγόνες μπορούν να βοηθήσουν», λέει ο Dr Marc Rhoads.

Το άρθρο «Όλα τα μωρά κλαίνε, αλλά πόσο θεωρείται πολύ;» («All babies cry, but how much is too much?») , στην ενότητα για τους γονείς των New York Times, εξηγεί τι είναι οι κολικοί, τι πρέπει να κάνετε και πότε πρέπει να ανησυχείτε. Στην ενότητα «Αν θηλάζετε, σκεφτείτε τα προβιοτικά», το Lactobacillus reuteri είναι το μοναδικό προβιοτικό που αναφέρεται και περιλαμβάνει συνδέσμους για τα προϊόντα μας στις Η.Π.Α. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 2 Ιουλίου 2019.

10/2019
Σε μια διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, το Lactobacillus reuteri Gastrus, σε συνδυασμό με τη λεγόμενη τετραπλή θεραπεία, αποδείχθηκε ότι βελτιώνει το ποσοστό εκρίζωσης των λοιμώξεων που προκαλούνται από το βακτήριο Helicobacter pylori. Επιπλέον, η συμπληρωματική χορήγηση του Lactobacillus reuteri Gastrus μείωσε σημαντικά τις ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας.

Πρόκειται για την πρώτη κλινική μελέτη σε ασθενείς με λοίμωξη από H. pylori που έλαβαν θεραπεία με τετραπλή θεραπεία και συμπληρώθηκε με Lactobacillus reuteri Gastrus. Στη μελέτη συμμετείχαν 100 ασθενείς, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Όλοι οι ασθενείς έλαβαν τετραπλή θεραπεία και σε δύο από τις ομάδες προστέθηκε Lactobacillus reuteri Gastrus.
Η επιτυχία της θεραπείας ορίστηκε ως ποσοστό ίασης άνω του 95% και αυτό επιτεύχθηκε στην ομάδα που έλαβε θεραπεία για 14 ημέρες και συμπληρώθηκε με Lactobacillus reuteri Gastrus.

Η διαφορά σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες δεν ήταν στατιστικά σημαντική. Ωστόσο, όλες οι άλλες ομάδες είχαν ποσοστά ίασης κάτω του 90%, το οποίο θεωρείται αποτυχία της θεραπείας.
Η λήψη του Lactobacillus reuteri Gastrus μείωσε σημαντικά τις σχετιζόμενες με τη θεραπεία ανεπιθύμητες ενέργειες: τη συχνότητα εμφάνισης ναυτίας και εμέτου, κοιλιακού πόνου και πικρής γεύσης.